tisdag 14 december 2010

Hamada

För ett tag sedan skrev jag om kvinnlig wrestling och nämnde TNA och att de till skillnad från WWE anställde brottare på grund av talang och kunskap och inte bara på utseende. Ett av namnen jag glömde nämna var Hamada, en japansk-mexikansk kvinna som vuxit upp i en brottarfamilj (fadern är Gran Hamada) och som är lika mycket skolad i den japanska brottningsstilen som den mexikanska.

Anledningen till att jag glömde nämna henne är inte så konstig eftersom TNA knappt använt henne på länge, vilket är riktigt underligt med tanke på hur duktig hon är. Faktum är att hon knappt använts alls under hela året och nyligen har TNA meddelat henne att hennes tjänster inte längre behövs. Detta är mycket tråkigt, särskilt med tanke på att hon är vida överlägsen t.ex. Velvet Sky, Madison Rayne och Angelina Love, som alla fått brottats otroligt mycket.

Hamada fick bli TNA:s Tag Team-världsmästare tillsammans med Awesome Kong i januari då de besegrade de första mästarna Sarita och Taylor Wilde. Men i mars försvann Kong från TNA, bältet blev vakant och Hamada fick aldrig chansen att försvara det. I juli vann hon bältet igen, den här gången tillsammans med Wilde, men inte heller den här gången fick hon chansen att försvara det då hon fick lämna TNA i början av december. Det måste vara aningen unikt att vara en tvåfaldig Tag Team-mästare som aldrig ens fått försvara bältet och som därmed aldrig förlorat det i ringen ... och jag sörjer att Hamada inte utnyttjats på rätt sätt av TNA och att hon inte längre är kvar; hon kunde verkligen brottas!

Och varför envisas med att ha en Tag Team-division för damer när den inte utnyttjas? Varför kora nya mästare i juli om de inte fått försvara bältena en enda gång på TV eller på Pay-Per-Views fem månader senare?

Hamada har fått mig att tänka till. ODB (tydligen en förkortning för One Dirty Bitch) är också borta från TNA. Hon var också duktig. Vad beror detta på? Kong, ODB, Hamada ... det var i alla fall tur att TNA förhandlade fram ett nytt kontrakt med Tara när hennes gick ut tidigare i år, men jag vill gärna se den ovannämnda trion återvända!

Och ännu en uppdatering; det ryktas också om att Taylor Wilde, som jag skrev så gott om senast, inte längre är kvar i TNA. TNA:s hemsida säger annorlunda, så vi får hoppas att ryktet bara är ett rykte.