lördag 5 mars 2011

Att planera en morgondag

Det var spelkväll i afton hos brodern med sambo. Sammanlagt var vi fyra som spelade, men vi var bara två som delade på segrarna i de spel vi spelade - och jag vann bara en gång! Jag vet inte hur det går till, men jag är inte förvånad över att en av oss vann fyra gånger. Det brukar se ut så. Men det var ändå skoj. Det spelar alldeles för lite brädspel.

Sitter nu mest bara trött och uttråkad hemma och funderar på alternativ. Det mesta lutar åt att det blir sängen om ett kort ögonblick, så jag försöker mest strukturera upp morgondagen. Det blir nog till att sitta och författa en del, men jag vet inte om jag skall prioritera min inlämningsuppgift i historian som jag gjort om till mitt specialarbete (kanske borde förankra detta med läraren innan jag fortsätter skriva?) eller om jag skall lägga energi på mitt bokprojekt. Där borde jag få vad-det-nu-är jag har uppstoppat i någon anatomiskt lämplig öppning och skriva om de tiotalet sidor jag har så att det blir mer flyt och mer begripligt samt försöka kasta in den extra informationen jag forskade fram för ett tag sedan. Jag vill inte att projektet självdör, särskilt inte när jag har fått tag på en otroligt talangfull konstnär som är villig att framställa illustrationer åt mig. När alla bitarna är på plats tror jag att det har potentialen att bli hur bra som helst!

Det som talar för att det blir bokprojektet i morgon är det faktum att det var ett tag sedan jag satt med det nu. Det som talar emot är att skolarbetet har en deadline, vilket inte boken har. Visserligen kan jag sätta en egen deadline om jag så önskar, men skolarbetets dito kan jag inte påverka ens om jag vill. Det bästa är nog att sova på saken, så så får det bli. Så får vi se hur morgondagen faktiskt blir. Jag har ju en veckas lov att ta död på också, så jag bör kunna få en hel del gjort i båda fallen de kommande sju dagarna.

På tal om deadline, vad sägs om releaseparty på min bok på nyårsafton (jag kan behöva pressen)? Vem vill komma? Jag bjuder!