tisdag 4 januari 2011

Nintendotema

Det är partaj i slutet på februari (man skall vara ute i god tid, n'est-ce pas?) och temat har totalitärt nog utsetts till Nintendo. Med andra ord skall man klä ut sig till vilken Nintendokaraktär man vill och på så sätt kvalificera sig för deltagande på ovan nämnda fest.

Jag har ett par alternativ på karaktärer som jag kan klä ut mig till och behöver er hjälp att bestämma mig. Tyck till om vad jag skall klä ut mig till av följande:

Donkey Kong
För att hans namn är inspirerat av King Kong (förmodligen en av världens bästa filmer¹) och för att han är snudd på lika häftig och macho som undertecknad. Problemet kan ju vara att få tag på en apkostym men bortsett från det behöver man bara en röd slips - det kan ju inte vara så himla svårt att gräva fram. Eller? För tyvärr saknar jag egen kroppsbehåring i den grad som krävs för att man skall kunna anlända au naturelle ...

Wario
Vi har matchande mustach och kagge och jag kan vara riktig elak ibland. Men bara om jag blir provocerad, som i t.ex. New Super Mario Bros. Wii när Mariohelvetet är i vägen för min fulgula Toad när man skall hoppa och allt slutar i avgrunden i en kakofoni av svordomar. Då blir den här farbrorn rasande! Men problemet är bara att få tag på lila snickarbyxor, gröna skor samt en gul tröja och hatt ... inte direkt vanligt förekommande färgval, är jag rädd. Däremot misstänker jag att den röda näsan fixar sig själv ju längre festen fortgår, sanna mina ord.

King Hippo
Vi är båda idrottsmän - eller i mitt fall en före-detta idrottsman (jag har spelat bandy. Tro det eller ej.) - med matchande magstorlek (hej, självkänsla!). En fördel med den här kostymen är den blir billig; ett par boxningshandskar, en kungakrona och ett par shorts. Enkelt, elegant och förmodligen jävligt kallt. Dessutom måste det pinsamma plåstret vara med eftersom det är pricken över i:et, men vill man vara fin så får man betala priset också. Ett pris jag inte direkt är beredd att betala är den totala avsaknaden av huvud- och ansiktsbehåring som krävs för att kunna efterlikna King Hippo på bästa sätt, så denna problematik måste antingen lösas eller undvikas om boxareländet skall bli min dräkt of choice.

Shy Guy
På sätt vis lika blyg som jag, men smart nog att gömma sig bakom en mask. Fördelen här är att dräkten är enkel; en röd rock och en vit mask. Klart! Dessutom behöver man inte säga så mycket eftersom man skall vara blyg, så egentligen slår man två flugor i en och samma smäll. Då kan ingen klaga på att man bara sitter i ett hörn och surar. Nackdelen kan dock vara att det dels blir in i vassen varmt under luvan och att det blir svårt att dricka med masken ... om man inte tar med sugrör. Det är ju en tanke värd att notera, kanske.

X & Y
Okej, X och Y är egentligen seriefigurer, men det finns ett Nintendospel med dom här två figurerna (Spy vs. Spy) och att leka spion och hemlig agent är ju alltid kul. Jag vet inte ens vem som är vem så vi kan för enkelheten kalla den svarta för X och den vita för Y. Tanken är att man skall kunna komma som en av dom, helst X eftersom jag har gott om kläder i den kulören, men även Y skall gå att ordna. Hatt saknar jag dock, så det måste fixas. Och solglasögon. Rekvisita kanske också krävs? Vad sägs om en bomb?

Så vilken blir det? Alternativ 1, 2, 3, 4, 5 (X) eller 6 (Y)?

¹ Orginalet alltså. Den från 1933.