tisdag 5 oktober 2010

Jag måste ha en till hylla

Det är roligt att få paket. Det är inte roligt att betala för dom, men det är roligt att få dom. I paketet som jag fick igår låg det en trave högst intressanta böcker som jag förmodligen aldrig kommer ha tid att läsa, vilket är synd eftersom jag så gärna, likt en tvättsvamp, vill suga åt mig all information och kunskap de för med sig. Om det var en reell möjlighet att kunna sitta hemma, beställa och läsa böcker och få betalt för att göra det så skulle jag bli så överlycklig att jag skulle börja gråta. Tiden vill liksom inte riktigt räcka till med allt som fyller ens kalender nuförtiden, med skolan, jobb och fritidsaktiviteter (läs: teater), så det skulle inte skada med någon form av omstrukturering.

Nåja, det får bli ett senare samtalsämne. Nu gällde det ju paketet och dess innehåll som hamnade i mina händer igår. Det är väl föga okänt att jag är historieintresserad. Jag är så historieintresserad att av alla tidsåldrar och epoker jag allra minst vill leva i är den jag faktiskt befinner mig i. Men kanske kan jag sitta på min kammare efter pensionen - alltså någon gång runt år 2048 - och se tillbaka på 2010-talet och tycka att det också var intressant ur ett historiskt perspektiv.

Jag svamlar, men poängen är att jag är intresserad av historia och att alla vet om det. Som historieintresserad är det således också naturligt att jag söker upp böcker i ämnet att förkovra mig i. I paketet med böcker som kom igår låg det sex stycken sådana böcker - och utrymmet i hyllan är obefintligt. Det var det redan innan. Böckerna får inte plats! Jag måste ha en ny hylla och det snabbt! Jag har tidsskrifter, skönlitterära verk och andra biografier som också slåss om plats på de två hyllplan som är över och det räcker inte till. Dessa två hyllplan är sprängfyllda så till den milda grad att jag fått ställa böcker ovanpå båda hyllorna och stapla dom lite här och var. Jag får snart panik.

Men vad var det för böcker jag fick då, kanske den nyfikne undrar? Jo, det var en biografi om Johan III som heter just det, Johan III, samt Slaveri: forntid till renässans, Slaveri: 1500 till 1800 och Slaveri: 1800 till nutid. Utöver dessa var det dessutom två böcker som fungerar som små trevliga uppslagsverk; Regenter i Sverige och Drottningar i Sverige, som går igenom alla regenter och drottningar Sverige har haft sedan Erik Segersäll och Sigrid Storråda. Då pratar vi alltså sent 900-tal och framåt, men det visste ni redan.

Jaja, vi får väl se om jag någonsin hinner läsa böckerna. Jag hoppas det, för jag vet redan vilka böcker som åker med i nästa beställning.

Same procedure as last year

Då var det klart! Outfit:en till årets Halloweenparty är beställd och klar (bör dyka upp om en vecka eller så), men det blev kostsamt. Mer kostsamt än vad undertecknad hade kalkylerat med, men det är bara att innerligt hoppas att det beryktade talesättet "smakar det så kostar det" faktiskt också bär någon sanning med sig i sitt sköte.

Annars blir jag putt!

Men det blir en rolig fest, det är jag säker på. Förra året blev en toppenkväll och det är ju alltid roligt att få klä ut sig - även fast det kostar en slant. Och ju mer man lägger ut (i pengar alltså, inte i ... jaja, skit i det), desto snyggare blir det ju. Jag menar, det är ett stort steg från att måla sig som en clown i ansiktet med vattenfärger i femte klass till att bära de kläder jag nu har beställt. Dessutom satt inte vattenfärgerna så bra den gången, vilket är rätt logiskt om man tänker efter ty vattenfärger är inte ämnade för ansikten. Men jag tänkte inte efter den gången utan trodde bara att det var en riktigt bra idé.

Ungefär som nu. Fast nu sitter den ogenomtänkta delen i prislappen och inte i det praktiskt applicerbara, vilket inte riktigt är samma sak även om mönstret av att inte tänka igenom besluten ordentligt upprepar sig. Men om man blundar för problemet och tittar åt ett annat håll så borde det ju lösa sig av sig självt. Eller?

Jag undrar vad de andra skall klä ut sig till?