måndag 10 januari 2011

Shimmer

Den som söker, han finner. Eller hon. Och jag har sökt - och därigenom också funnit. För ett tag sedan skrev jag lite om kvinnor och wrestling och detta blir lite av en fortsättning på det spåret. Utan att gå in på detaljer så har jag upptäckt ett wrestlingförbund enkom för dambrottare, Shimmer Women Athletes. Det roliga med Shimmer är delvis det faktum att många av de brottare som jag sett och skrivit om, som bland annat Taylor Wilde, Sarita, Hamada och Awesome Kong, antingen har brottats där eller är aktiva där just nu. Och det som gör det hela ännu roligare att titta på är att det är bland den bästa dambrottningen jag sett på år och da'r! Jag är riktigt ordentligt imponerad över intensiteten, farten, kampen och talangen som visas upp!

Det är för mig en outgrundlig gåta hur WWE kan sitta där med sina fotomodeller och kalla dom för dambrottare när det bara är att stoppa ner handen i Shimmer och fiska upp vem som helst egentligen och genast upptäcka att dessa kvinnor osar hjärta och talang. Och det bästa av allt; jag tror bannemej att jag fått nya favoritbrottare - och det i ett wrestlingförbund som inte ens har ett eget TV-program (Shimmers shower spelas in direkt för DVD-släpp).

Den som söker, han finner. Eller hon. Då jag tittade närmare på Shimmer och deras brottare upptäckte jag ett namn som inte alls lät särskilt amerikanskt, kanadensiskt, mexikanskt eller japanskt (som de flesta namnen brukar göra eftersom det är där wrestlingen är som störst). Namnet lät - sitter ni ner? - otroligt svenskt. Namnet var Maja Svensson. Så det finns tydligen svenskar (i det här fallet; svenskor) som håller på med wrestling där borta i staterna! Överraskande, intressant och kul! Och vad bättre är; efter ett tag upptäckte jag att en av tjejerna i Shimmer, som jag läste på lite extra om just då, gått en match för ett annat förbund mot en Jenny Sjödin. Så jag kollade upp henne också. Jenny Sjödin håller inte bara på med wrestling, men bara det faktum att hon gör det gjorde dagen ännu mer rolig! Två svenskor som sysslar med wrestling är fanimej inte dåligt!

Och där det finns två kanske det finns flera? Vem vet? Men mitt nya favoritförbund just nu är i alla fall Shimmer Women Athletes; inga konstigheter, inga TV-såpainslag, bara ren och skär brottning - och som de brottas!